Drupal - Løsninger ud over det sædvanlige

Drupal opensource CMS

Drupal er et open source software der vedligeholdes og udvikles af et fællesskab på +630,000 brugere og udviklere. Det distribueres under licens fra GNU General Public License (eller "GPL"), det betyder at alle frit kan downloade det, bruge det, ændre det og dele det med andre.

Den åbne udviklingsmodel betyder at der konstant er nogen der arbejder med at forbedre drupals platform så den hele tiden er på forkant med internetteknologiens udvikling. Drupals projektprincipper bestræber sig på modularitet, standarder, samarbejde, brugervenlighed, dokumentation og kvalitetsstyring.

Moduler

Et modul er en funktionsudvidelse til din drupal installation. Ønsker du eksempelvis at få en betalingsløsning, eller at kunne oprette former og spørgeundersøgelser, så kan du opnå det ved at installere et modul. Der findes mere end 20000 moduler tilgængeligt der kan hentes frit på drupal.org. Før et modul bliver frigivet til brug på drupal.org gennemgår det en række test og evalueringer, så man er sikker på at det er stabilt.

Mange af Drupals moduler har eksisteret længe og er løbende blevet forbedret. Resultatet er yderst stabile og fleksible kvalitetsløsninger. At bruge moduler betyder besparelse i udvikling og dermed besparelse i både tid og penge, udover at man er sikker på at man får en gennemprøvet og velfungerende funktion der virker med det samme.

Design og layout med Drupal

Brugerfladens layout og design til din Drupal løsning kan være et af de mange hundreder færdige temaer der findes til platformen. Du kan også vælge at få dit helt eget design og layout ved at bruge en af drupals basetemaer der giver mulighed for at bygge sidens brugerflade efter dit ønske. Drupal kan selvfølgelig som andre webløsninger tilpasses til responsivt design, altså individuelle visninger til forskellige platforme som mobil, tablet, pc og storskærm

Arkitektur, ydelse og driftsikkerhed

Drupals arkitektur er en stor del af forklaringen på hvorfor Drupal er et så effektivt CMS. Strukturen som Drupals database er bygget op om gør at løsningerne kan skaleres til at kunne klare højt trafikpres .Det veldokumenterede API, den måde PHP koden er delt op i mindre blokke og struktureret gør det letlæseligt og nemt at redigere og tilpasse for Drupal udviklere. Der findes Drupal installationer med millioner af sider, hvor der er over 20000 forespørgsler pr sekund. Drupal har bevist hvad det er i stand til, det er kun din fantasi der sætter grænserne.

Udvikling af drupal løsninger

I takt med at drupal er blevet mere udbredt, er der blevet flere der kan udvikle løsninger til drupals platform. Drupal er fra installation gjort klar til at flere udviklere kan arbejde samtidig på hver sin del af projektet gennem opensource versionsstyringssytemet Git. Dermed har man ikke bare mulighed for effektiv udvikling af systemet, man kan også nemt koble nye udviklere på til specialopgaver efter behov, også selv om man sidder i hver sin ende af landet, eller verden for den sags skyld.